سه روند مهم برای تامین بودجه استارت‌آپ از طریق جذب سرمایه‌ جمعی

سه روند مهم برای تامین بودجه استارت‌آپ از طریق جذب سرمایه‌ جمعی

تامین بودجه همیشه یکی از چالش‌های بزرگ استارت‌آپ‌های جدید بوده است. اما همان‌طور که موفقیت‌های روزافزون Kickstarter نشان می‌دهد، دنیای کسب‌وکار یاد گرفته است که جمع‌آوری مبالغی ناچیز از تعداد زیادی از افراد تا حد زیادی تاثیرگذار خواهد بود.

با افزایش محبوبیت جذب سرمایه‌های مردمی، هرروز استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهای کوچک بیشتری از روندهای مختلفی بهره می‌برند که در این سال‌ها در این رابطه به وجود آمده‌اند. در این مقاله سه مورد مهم از این روندها را بازگو می‌کنیم.  

جذب سرمایه جمعی انتخاب محبوبی برای تامین بودجه، باقی خواهد ماند

در سال‌های گذشته، جذب سرمایه جمعی برای کسب‌وکار، امری بدیع و جایگزین نادری برای روش‌های سنتی وام‌های بانکی، سرمایه‌گذاری خطرپذیر، و پول قرض گرفتن بوده است. امروزه، اعلام این‌که کمپینی برای جذب سرمایه جمعی راه انداخته‌اید، درست به‌اندازه‌ی سایر این راه‌حل‌ها، و شاید بیشتر از آن‌ها معمول شده است. در واقع، Forbes [یک مجله‌ی آمریکایی مربوط به کسب‌وکار] گزارش داده است که انتظار می‌رود در سال ۲۰۱۶ جذب سرمایه جمعی، درمقایسه با سرمایه‌گذاری خطرپذیر، روش رایج‌تری برای تامین بودجه باشد.
بیل کلریکو (Bill Clerico)، هم موسس و مدیرعامل Wepay است. Wepay خدمات پرداخت را برای جذبب سرمایه جمعی، بازار، و پلتفرم کسب‌وکارهای کوچک فراهم می‌کند. بیل کلریکو بیان می‌کند که «سازمان‌های خبری بزرگ و متعددی در حال حاضر بر این کمپین‌های ارزشمند تاکید دارند.این روش نه‌تنها برای کمپین‌ها مناسب است، بلکه همچنین این رفتار را عادی جلوه داده و به افزایش افرادی که به کمپین‌های جذب سرمایه جمعی کمک می‌کنند منجر می‌شود.»

سازمان‌های غیرانتفاعی از جذب سرمایه‌ی مردمی بیشتر بهره می‌برند

اگرچه همه‌ کسب‌وکارها در هر صنعتی که باشند می‌توانند از جذب سرمایه جمعی استفاده کنند، اما سازمان‌های غیرانتفاعی و خیریه‌ها از توسعه‌این روش تامین بودجه، بیشتر بهره می‌برند.

انیسا میرزا (Anisa Mirza)، مدیر عامل و هم موسس بنیاد خیر‌یه Giveffect است که با جذب سرمایه‌ی مردمی به کار خود ادامه می‌دهد. او می‌گوید: «این صنعت به‌طورکلی با معرفی جذب سرمایه‌  مردمی به شکل اهدایی، متحول شده است.»

کلریکو اضافه می‌کند: «خیریه‌ها از دو جهت از جذب سرمایه جمعی استفاده می‌کنند.» «اولا، ثابت شده است که‌این راه در مقایسه با سایر روش‌ها برای دریافت و مدیریت هدایا بسیار موثرتر است. دوما، کمپین‌های جذب سرمایه جمعی، دارای پتانسیل اجتماعی و تبلیغات ویروسی (دهان به دهان) هستند و موسسات خیریه کوچک با استفاده از این روش به‌عنوان یک روش مقرون به‌صرفه می‌توانند آگاهی مردم را از آرمان‌های خودشان افزایش دهند.

جذب سرمایه جمعی بر مبنای سهام، گسترش خواهد یافت

در سال ۲۰۱۲، کنگره آمریکا، قانون توان بخشی استارت‌آپ‌های تجاری (JOBS) را تصویب کرد تا موضوع سرمایه‌گذاری مردمی بر مبنای سهام را مطرح کند. بعد از سه سال تاخیر، بندهای نهایی این لایحه‌ چندبخشی در سال ۲۰۱۵ تایید شد، و کسب‌وکارهای کوچک در سراسر کشور را قادر ساخت حتی از بیرون مرزهای ایالت خود بتوانند بر مبنای سهام، سرمایه جمعی جذب کنند.

در مصاحب‌های درباره‌ کمک هزینه‌های مالی فدرال (Title IV) در قانون JOBS (که به آن Regulation A+ نیز گفته می‌شود)، الکس فلدمن (Alex Feldman)، مدیرعامل و موسس یکی از وب‌سایت‌های بررسی جذب سرمایه‌های مردمی (CrowdsUnite) به‌روزنامه‌ی Business News Daily گفته است که‌این قانون به درصد بسیار بالاتری از استارت‌آپ‌های خصوصی اجازه خواهد داد مبلغی را به‌عنوان سرمایه‌گذاری دریافت کنند. او اشاره کرد که سرمایه‌گذاری در کسب‌وکارهای کوچک جامعه، مثل رستوران‌ها یا بوتیک‌های محلی را مشتریانی تامین خواهند کرد که تمایل دارند این کسب‌وکارها به کار خود ادامه دهند.

فلدمن گفت: «این تغییر بزرگی در الگوی تامین بودجه‌ سنتی خواهد بود و نحوه‌ جمع‌آوری سرمایه توسط کسب‌وکارهای کوچک را تغییر خواهد داد.»

نکاتی برای آن‌هایی که به‌تازگی از جذب سرمایه جمعی استفاده می‌کنند

Mirza پیشنهاد می‌کند که اگر تمایل دارید در آینده‌ نزدیک کمپینی برای جذب سرمایه جمعی راه بیندازید، باید پلتفرم یا وب‌سایتی را که می‌خواهید از آن استفاده کنید را به‌خوبی از نظر شرایط و محدودیتهایش بررسی کنید. همه‌ پلتفرم‌های جذب سرمایه جمعی به‌صورت یکسان ایجاد نشده‌اند، و شما باید قبل از آغاز کمپین یا ایجاد حساب، جزئیات سایت را به‌خوبی بشناسید.

Mirza می‌گوید: « پلتفرمی را که انتخاب می‌کنید به‌خوبی بشناسید. از شرکت‌های سرمایه‌گذاری جذب سرمایه جمعی سنتی مثل Brightspark تا پلتفرم‌هایی چون AngelList، یا حتی پلتفرم‌های عمومی مثل Indiegogo و Kickstarter، گزینه‌های بسیار زیادی وجود دارد و احتمالا یکی از آن‌ها برای استارت‌آپ شما از بقیه بهتر خواهد بود.»

همچنین شما برای آغاز کار کمپین‌تان باید برنامه‌ بازاریابی دقیقی داشته باشید. شاید شما ایده‌ فوق‌العاده‌ای داشته باشید که مردم تمایل دارند در آن سرمایه‌گذاری کنند، اما اگر آن را به‌خوبی نشناسید، کمترین پولی برای آن دریافت نخواهید کرد. کلریکو به افرادی که کمپین راه می‌اندازند یادآوری می‌کند که جذب سرمایه جمعی تجربه بازاریابی دشواری است، و شما برای تامین سرمایه‌ای که لازم دارید باید برنامه‌ای قدرتمند داشته باشید و آن را به‌خوبی اجرا کنید.

کلیریکو می‌گوید: «حساب کنید که چند نفر باید میزان مشخصی پول به شما بپردازند تا به هدف‌تان برسید، و سپس برنامه‌ بازاریابی‌ را طراحی کنید که بتوانید به‌این تعداد از افراد دسترسی داشته باشید. قهرمانان حوزه کاری خود را بشناسید؛ آن‌هایی که می‌توانند شبکه‌ خود را در اختیارتان بگذارند و در رسیدن به اهداف‌تان به شما کمک کنند. استفاده از رسانه‌ها و وبلاگ‌ها هم می‌تواند به گسترش کمپین شما کمک کند.

یکی از وکلای شرکت حقوقی تیلور اینگلیش (Taylor English) به نام جاناتان ویلسون (Jonathan Wilson)، اظهار کرده است که اگرچه برقراری ارتباط با سرمایه‌گذاران بالقوه از همیشه ساده‌تر شده است، اما شما باید کمپین سازمان‌دهی شده‌ای داشته باشید تا بتوانید به نتایجی که می‌خواهید برسید.

او گفته است: «کمپین‌هایی شکست می‌خورند که قبل از آغاز به کار برنامه‌های کاری خود را کاملا آماده نکرده باشند. بنابراین قبل از جذب سرمایه جمعی، زمانی را صرف کنید تا طرح کسب‌وکار کاملی را به همراه قراردادهای مرتبط آماده کنید.»

اگرچه جذب سرمایه جمعی ممکن است هرگز جای روش‌های سنتی تامین بودجه را نگیرد، کلریکو معتقد است کسب‌وکارهای کوچک، به ویژه آن‌هایی که بیرون از حوزه‌ صنعت فناوری مشغول به کار هستند، همچنان تا حد زیادی از این روش جمع‌آوری سرمایه بهره خواهند برد.

کلریکو می‌گوید: «جذب سرمایه جمعی، رایج باقی می‌ماند. تا سال ۲۰۲۵، پتانسیل بازار جذب سرمایه جمعی در سرتاسر جهان ممکن است بین ۹۰ تا ۹۶ میلیارد دلار باشد.» او با اشاره به داده‌هایی از بانک جهانی می‌گوید: «جذب سرمایه جمعی به‌عنوان راهی برای تامین هزینه‌ کسب‌وکارهای غیرفناورانه (که قبلا از طریق وام‌های بانکی، خانواده و دوستان تامین می‌شدند) بسیار رایج خواهد شد. این فرصت بزرگی است، چراکه جذب سرمایه جمعی تابه‌حال فقط بخش کوچکی از فرصت‌های تامین بودجه کسب‌وکارهای کوچک را خود اختصاص داده است.» 

DGKI Co